Exjobb - gör inbyggd mjukvara säkrare

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande exjobb i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök Combitechs exjobb!

Din roll som Exjobbare

I säkerhetskritisk mjukvara är verifiering en grundläggande aktivitet som tar mycket tid och kostar mycket pengar. Syftet med exjobbet är att bygga vidare på tidigare forskning om probabilistisk formell verifiering i lägen där uttömmande formell verifiering av mjukvarumodeller är tekniskt omöjlig. Förhoppningen är att denna metod kan minska både tid och kostnad för verifiering av säkerhetskritiska aspekter i mjukvaran och på så sätt öka takten i utvecklingen av kritiska system.

Som exjobbare kommer du att jobba inom affärsområdet Kritiska System med att ta fram en konceptmodell för ett cyberfysiskt mjukvarusystem. Beroende på din bakgrund och dina intressen, kommer du och din handledare överens om det exakta mjukvarusystemet som du ska beskriva i början av exjobbet, men typiskt skulle det kunna handla om inbyggd mjukvara i ett delsystem i ett flygplan eller i en bil. Du kommer att använda befintliga verktyg i form av ett deklarativt programmeringsspråk, som tidigare använts i forskning på IDA, för att skapa upp probabilistiska modeller av mjukvaran och utvärdera sannolikheter för att mjukvaran orsakar katastrofala händelser.

Vad kan du tillföra?

Du som söker bör ha din hemvist på någon av civilingenjörsutbildningarna, alternativt ha någon annan datavetenskaplig och matematisk grundad utbildning på masternivå. Kunskapsmässigt är det en fördel om du har intresse av bevisassistenter eller deklarativa programmeringsspråk. Har du dessutom god förståelse för sannolikhetslära och främst Markovkedjor, så är du antagligen en av de vi söker.

Stor vikt läggs dock vid personlig lämplighet med tanke på de stora frihetsgrader som detta arbete har. Det krävs att du har en egen inre drivkraft och en förmåga att ta teoretiska koncept och formulera om dem till verkliga tillämpningar för att exjobbet ska gå i hamn.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech får du möjlighet att växa i vår företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!