Exjobb - Inom Machine Vision eller Machine Learning

Är du i slutet av dina studier och ska göra exjobb? På Combitech har vi spännande exjobb i teknikens framkant! Vi vill att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vill du vara med på vår resa? Sök Combitechs exjobb!

Din roll som Exjobbare

Inom Machine Vision och Machine Learning finns flera utmaningar. På Combitech arbetar vi med dessa frågeställningar mot flera av våra kunder och vi söker därför 1-2 exjobbare som vill fortsätta undersöka och driva forskning inom området vidare.

Beroende på din/er bakgrund och intressen, kommer ni överens om det exakta innehållet tillsammans med handledare i början av exjobbet. Nedan redovisas några exempel på frågeställningar.

Semantic Visual Localization for Industrial Environments

Robust lokalisering i tufft industriklimat är en utmaning inom området Machine Vision. Det är ofta dammigt, varierad belysning och ibland utsatt för vibrationer.

Uppgift: Implementera och testa teknologi för att förbättra möjligheten för att framgångsrikt kunna lokalisera föremål i en tuff industrimiljö.

Evaluation of Network Compression Methods

Neurala nätverk används framgångsrikt för träna maskiner att hitta mönster, dock krävs det ofta stor minneskapacitet för att genomföra dessa avancerade beräkningar. Med ökade behov på mindre mobila enheter, ställs krav på design av neurala nätverk som kräver mindre minne och beräkningskraft.

Uppgift : Utred och testa olika strategier och redovisa dess effektivitet

Indoor SLAM for Industrial Environments

Simultaneous Localization and Mapping (SLAM) är en metod för att fånga både kamerans position men också samtidigt bygga upp en karta av den uppfattade miljön. Typiskt används dessa utomhus för att exempelvis kunna köra autonomt.

Uppgift: Undersök olika typer av metoder för att se om något är lämpat för industrimiljö och byggnader som kan innehålla svårigheter så som rörliga föremål och reflekterande material.

Vad kan du tillföra?

Du som söker bör ha din hemvist på någon av civilingenjörsutbildningarna, alternativt ha någon annan datavetenskaplig och matematiskt grundad utbildning på masternivå.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har intresse för teknik, problemlösning och konsultrollen.

Exjobbet kommer att utföras i våra lokaler i Linköping varav ni kommer att ha kollegor runt omkring er som kan stödja er i arbetet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech får du chans att växa i vår företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling.

Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!