Exjobb - Inom Mixed Reality

Combitech AB tillsammans med Saab Aeronautics avdelning MBD and PDM Solutions erbjuder nu möjlighet till examensarbete inom Mixed Reality. Arbetet kommer att bedrivas i Combitechs lokaler i Linköping.

Bakgrundsbeskrivning

Nya tekniker måste hela tiden utvärderas och implementeras för att skapa goda förutsättningar för framtiden. Även teknologiöverföring eller erbjudandet av kompetens inom specifika områden är viktiga för att verksamheten ska fortsätta vara konkurrenskraftig.

Ett område som Saab Aeronautics historiskt varit bland de världsledande inom är monteringsinstruktioner. Det är en positionering som Saab Aeronautics måste bibehålla.

Inom området monteringsinstruktioner tittar industrin mer och mer mot Mixed Reality. Combitech AB har bedrivit projekt för att testa och utvärdera både tekniken och hårdvaran för att se vilken potential som finns. Nästa steg, med utgångsläge från tidigare tester, är att testa på verkliga case där monteringsinstruktioner från Saab Aeronautics används som utgångsläge. Önskan är att skapa en mjukvara som visar hur nuvarande 3D-underlag kan återanvändas för att generera arbetsinstruktioner i Mixed Reality.

Din roll som examensarbetare

Målet med examensarbetet är att skapa en mjukvara som använder nuvarande 3D-underlag och omsätter dessa till arbetsinstruktioner i Mixed Reality.

Lösningen ska vara dynamisk och med hjälp av logik generera olika output. Ytterligare målsättningar med examensarbetet är att nyttja resultat från tidigare tester och studier samt identifiera gap som måste hanteras innan en framtida implementering.

Du eller ni kommer tillsammans med er handledare att ta fram en detaljerad plan för arbetets gång. Exempel på aktiviteter som kan genomföras är intervjuer med berörda funktioner och omvärldsanalys kring liknande lösningar.

Vad kan du tillföra?

Vi söker 1-2 personer som läser en 5-årig ingenjörsutbildning inom datateknik eller motsvarande. Kunskap inom Unity och C# är meriterande för detta exjobb.

Vi tror att den eller de som kommer att genomföra detta exjobb har ett stort intresse för teknik och problemlösning. Du eller ni gillar att ställas inför kluriga problem där ni utmanas och ges möjlighet att utveckla era färdigheter tillsammans med andra.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech får du möjlighet att växa i vår företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!