Exjobb / Master’s thesis: Open data for data-driven decision-making and development

Exjobb / Master’s thesis:

Open data for data-driven decision-making and development

Söker du exjobb? Har du ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens och är du en kreativ person som kan generera innovativa idéer? Gör din exjobb med oss!

Internet-of-Things (IoT)-konceptet är allmänt använt och massiva datamängder genereras varje dag. En betydande mängd data har publicerats från kommuner och andra enheter, både rådata och beskrivande statistik. Denna nya mängd data gör det möjligt att skapa nya applikationer och tjänster för att öka effektiviteten för företag.

Din roll som exjobbare

Inom Combitech är dataanalys och artificiell intelligens viktiga delar, inte minst inom vår verksamhet för utveckling av affärsområden. Vi utvecklar ständigt våra affärsområden och egen kompetens ytterligare för att tillhandahålla konsulttjänster av högsta kvalitet till våra kunder. Nu skulle vi vilja utforska nya möjligheter som uppstår genom öppen data.

Målen med examensarbetet är:

·       Generera en innovativ idé om hur man använder öppen data i konsultverksamheten

·       Analysera öppen data och visa dess potential för data-driven decision-making, t.ex. användning av avancerade metoder som optimeringsmodell, neural network, eller liknande

·       Leverera en masteruppsats av hög kvalitet som är baserad på en robust och transparent metodologi inklusive användning av öppen data

Vad kan du tillföra?

Vi tror att du som söker har ett brinnande intresse för digitalisering, dataanalys och artificiell intelligens. Som person är du drivande och nyfiken, du ger dig inte i första taget. Samtidigt som du är noggrann och analyserande. Arbetet kommer att utföras på distans tillsammans med några möten på Malmö-kontoret eller Skype.

Låter det intressant? Hör av dig till oss och skicka in din ansökan på direkten via vår webbsida. Din ansökan måste inkludera: 1) personligt brev, 2) ditt CV, och 3) en beskrivning av ditt avhandlingsförslag på en sida bestående av introduktion, mål, metoder, datakällor och tidplan med startdatum.

Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Combitech är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB. I Combitech är vi 1900 medarbetare som tror på framtiden och drivs av missionen att skapa hållbar nytta för människor, verksamheter och samhälle. Som medarbetare på Combitech växer vi tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig och professionell utveckling, balans i livet och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning. Vi sammanfattar det i vår mission, Technology with a purpose.

Sista ansökningsdatum: 2019-11-31

Kontaktperson: Dennis Dreier, dennis.dreier@combitech.se, +46(0)734188559