ILS ingenjör - Med fokus på projektledning och systemeffektiviseringar

Enheten ILS på Combitech består idag av ca 20 engagerade, kompetenta och hjälpsamma medarbetare som har gedigen erfarenhet av arbete med ILS/RAMS inom flera olika branscher, som exempelvis försvar, industri och infrastruktur. Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor inom Combitech samtidigt som uppgifterna är riktigt spännande! Vi arbetar med allt från ubåtar till JAS 39 Gripen och obemannade fordon, och söker nu fler duktiga medarbetare till vårt härliga Linköpingsteam. Är det dig vi söker?


Din roll som ILS ingenjör

Genom olika typer av systematisk analys, såsom feleffekts- och driftsäkerhetsanalys, påverkas beslut kring utformningen av produktens design, underhåll och resursförsörjning för att bidra till systemets eller produktens underhållsmässighet. På så sätt kommer du medverka till ökad tillgänglighet och effektivitet hos ett system eller en produkt samt att reducera Life Cycle Cost under produktens livscykel. Täta samarbeten med systemsäkerhet och dokumentation är en viktig del av vardagen och ofta förekommer gränsöverskridande samarbeten.


Din roll blir att leda och genomföra drift- och underhållsanalyser i nära samarbete med utvecklingsorganisationerna. Sysslorna kan bestå av LSA, predikteringar och reservdelsdimensioneringar, men hela ILS-området ligger öppet för framtida utmaningar beroende på din erfarenhet och ditt intresse.


Vi tillämpar vedertagna standarder, väl beprövade analysmetoder och har tillgång till de flesta etablerade stödsystem/verktyg som används i branschen. Utöver detta kommer du att ingå i ett härligt team där erfarenhetsutbyte är en självklar del i vardagen.


Resor i tjänsten kan förekomma både i Sverige men även internationellt.


Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar eftersom du kommer arbeta i nära samarbete med kunden. Du har en positiv grundsyn och lätt för att kommunicera både i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Att samarbeta med både kunder och kollegor är en självklarhet för dig och du trivs i en öppen kultur där kreativitet är något som uppmuntras.


Du som söker är högskole-/civilingenjör inom något teknikområde. Har du hunnit arbeta några år, har erfarenhet av branschen och kanske också av att driva projekt, är det klart meriterande.
Erfarenhet av underhållsplanering, ILS-planering, driftsäkerhet eller Life Cycle Management är också meriterande, men personlig lämplighet är viktigt för oss och vi tror att rätt person för tjänsten framförallt har en vilja att utvecklas och ett stort intresse för teknik.


Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!


Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!

Eller varför inte kontakta en combitechare på LinkedIn?