ILS Manager / Engineer

Enhet ILS på Combitech består idag av ca. 20 personer som har gedigen erfarenhet av arbete med ILS/RAMS samt flyg- och systemsäkerhetsarbete inom flera olika branscher, som exempelvis järnväg, försvar och industri. Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor inom Combitech samtidigt som uppgifterna är riktigt spännande! Vi arbetar med allt från ubåtar till JAS 39 Gripen och Tåg! Nu söker vi fler medarbetare till vårt team i Stockholm, är det dig vi söker?

Din roll som ILS Manager / Engineer

De övergripande arbetsuppgifterna består av:

  • ILS/LSA-management (projektledning)
  • Drift- och underhållsanalyser på komplexa system, främst inom försvarsindustri
  • Designpåverkande ILS
  • Bidra till en ökad tillgänglighet och effektivitet hos ett system eller en produkt
  • Bidra till ökad underhållsmässighet hos ett system eller en produkt
  • Bidra till reducerad LCC (Life Cycle Cost) under systemets/produktens livscykel
  • Modellering och dimensionering av supportlösningar.
     

Detta uppnås genom systematisk analys, exempelvis via feleffekts- och driftsäkerhetsanalys, vars resultat påverkar beslut rörande utformning av produktens design, underhåll och resursförsörjning. Täta samarbeten med systemsäkerhet och dokumentation är en viktig del av vardagen och ofta förekommer gränsöverskridande samarbeten.

Din roll blir att leda och genomföra drift- och underhållsanalyser i nära samarbete med utvecklingsorganisationerna. Sysslorna kan bestå av LSA, predikteringar och reservdelsdimensioneringar men hela ILS-området ligger öppet för framtida utmaningar.

Vi tillämpar vedertagna standarder, väl beprövade analysmetoder och har tillgång till de flesta etablerade stödsystem/verktyg som används i branschen.

Resor i tjänsten förekommer.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar eftersom Du kommer arbeta i nära samarbete med kund. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera både i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Ett djupt intresse för teknik är en förutsättning för att trivas i tjänsten.

Du som söker är högskole-/civilingenjör inom något teknikområde. Har du hunnit arbeta några år, har erfarenhet av branschen och kanske också av att driva projekt, är det klart meriterande.

Det är även meriterande om du har kännedom om eller erfarenhet av MIL-STD-1388, ASD-S3000L, DEF STAN 00-60(0), SS-EN 50126, OPUS10, LSAR, Windchill (Relex) samt erfarenhet av underhållsberedning, ILS planering, LORA, FMECA, driftsäkerhet, reservdelsoptimering, Life Cycle Management, FRACAS, RBD mm.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!