IT-arkitekt

Letar du efter en trygg arbetsgivare och en tjänst som låter dig använda dina färdigheter inom analys och design av IT-arkitektur? Söker du en innovativ miljö som låter dig förstärka just dina styrkor? Om ja, Välkommen till Combitech!

Din roll i som IT-arkitekt

I din roll som IT-arkitekt kommunicerar du med kunder, produktchefer och utvecklare för att utveckla strategier för hur IT-systemen hos våra kunder ska användas och förbättras. Du har en helhetssyn över organisationens IT-struktur och är en länk mellan tekniken och användarna. Du säkerställer att kvalitén på koden håller en hög nivå och ser till så att alla delar fungerar tillsammans. Tydlighet och effektivitet är viktiga ledord för att undvika onödigt komplexa lösningar.

Arbetet kommer att genomföras i längre projekt hos våra kunder. Vid sidan av kunduppdrag finns det även utrymme för dig att påverka vår egen arbetsmetodik och strategi. Vi uppmanar till djärvt nytänkande, såväl inom som utanför kunduppdragen!

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig med minst fyra års erfarenhet av liknande roller. Du har en akademisk examen vars inriktning kan kategoriseras inom informationsteknologi; exempelvis en ingenjörsinriktad utbildning, data- och systemvetenskap eller annan jämförbar inriktning.

Din erfarenhet omfattar med fördel övergripande arbete med IT-arkitektur, IT-projektledning eller systemutveckling. Konkreta exempel kan vara erfarenhet från mjukvaruutveckling, konfiguration och anpassning av affärssystem, ledningssystem eller andra relaterade systemintegrationsprojekt. Dina kunskaper genomsyras av god teknisk förståelse kombinerat med relaterat modelleringsarbete. Förståelse för IT- och informationssäkerhet är meriterande. Många av våra uppdrag omfattas av försvarssekretess därmed krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Rollen som IT-arkitekt kräver att du tycker om att interagera med andra människor, samtidigt är du bekväm med att peka ut riktningen med hela handen; förmågan att leda andra är viktig. En annan viktig egenskap är att du bör ha förmågan att byta abstraktionsnivå mellan teknik och organisation; du bör ha ett holistiskt och tvärfunktionellt angreppssätt i ditt arbete.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Vi tar semester i juli och tar upp rekryteringsprocessen igen i mitten av augusti. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!