IT-säkerhetskonsulter - inom Incidenthantering

Delar du vår passion att erbjuda hållbara och cybersäkra tjänster och lösningar för framtidens digitaliserade samhälle? Vill du stötta våra kunder i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv genom att arbeta i teknikens absoluta framkant? Då kan du vara den vi söker!

Din roll som IT-säkerhetskonsult

Combitech har idag fler än 250 säkerhetsspecialister på kontor runt om i Norden. Vi arbetar med framtidens teknik och lösningar hos våra kunder inom näringslivet och myndighetsvärlden. Våra kunder prioriterar säkerhet och våra konsulter är det naturliga valet när de söker expertis inom området.

Efterfrågan på våra tjänster växer och vi söker därför IT-säkerhetskonsulter inom incidenthantering för att förstärka våra team ytterligare med placering i Linköping. Enheten för incidenthantering och säkerhetstestning består idag av flera team med specialister som brinner för området och driver utvecklingen framåt.

Vi har en unik kombination av spetskompetenser inom penetrationstestning, härdning, vulnerability scanning, threat intelligence och phishing. Även säkerhetsgranskning, social engineering, incidenthantering samt IT-forensik är områden vi har experter inom.

Teamet för incidenthantering består av certifierade och erfarna säkerhetsexperter som identifierar, begränsar och motverkar effekten av säkerhetsintrång. Teamet arbetar bland annat med brottstekniska analyser av system, undersökning av säkerhetsloggar mm.

Du kommer att vara en del av vårt IRT (Incident Response Team) med experter i hela Norden. Arbetet kan medföra kortare och längre resor både inom landet och internationellt.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som är riktigt bra på frågor kring IT-säkerhet. Du har relevant utbildning och erfarenhet av incidenthantering samt djup kompetens inom analyser och utredningar. Du kommer att få utvecklas tillsammans med kunniga kollegor i en kreativ miljö där vi satsar stort på kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.

Som person är du öppen, social och prestigelös. Du är strukturerad i ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du har kunskap inom något eller några av följande områden:

  • Nätverkskommunikation – du har koll på olika protokoll och funktioner som brandväggar, proxy och VPN mm
  • Operativsystem – du har god kännedom inom Windows och Linux/Unix distributioner
  • Programmering och Scriptning – du ska kunna förstå kod och skriva egna program för bearbetning, filtrering och presentation
  • Malware – du har kunskap och förståelse om hur malware fungerar och hur dessa identifieras
  • Threat intelligence
  • Reverse engineering
  • IT-Forensik
  • Data mining
  • Machine learning
  • Installation och drift av labb miljö

Certifikat så som GCIH, GCFE, CISSP, OSCP, OSCE och OSSTMM är meriterande.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!