Konsult inom systemsäkerhet

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som konsult inom systemsäkerhet

Som konsult inom systemsäkerhet har du en viktig roll i utvecklingen av teknik i framkant, genom att påvisa att tekniska system är säkra och kan bli godkända för användning.

Du stödjer uppdragsgivaren i planering och genomförande av arbetet för att ställda säkerhetskrav på produkter och system ska uppfyllas. Det innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker i syfte att förebygga olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna innefattar systemets hela livscykel med dess hårdvara, programvara och interaktion med användaren och andra externa system, och genomförs i nära samarbete med utvecklare och användare. Du kommer att vara delaktig i hela processen från utvecklingen av ett system till det att systemet blir godkänt för användning.

Du jobbar med att ge stöd till konstruktörer och utvecklare om vad som kan vara acceptabelt säkra tekniska lösningar. Du erbjuds en erfaren Combitech-kollega som mentor inom säkerhetsområdet.

Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande.

Vad kan du tillföra?

Genom att du är utåtriktad, driven och har en känsla för ansvar är självständigt arbete och nära kundsamarbeten något du trivs med. Du har lätt för att kommunicera och tycker att samarbete med kollegor och kunder är viktigt för att du ska trivas. Då kompetensutveckling är en  kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en vilja att kontinuerligt fortsätta utvecklas både professionellt och personligt under din karriär.

Du är förmodligen högskole-/civilingenjör (t.ex. Industriell ekonomi, Maskinteknik, Riskhantering), system-/kognitionsvetare eller systemutvecklare, och har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsanalyser. Kunskaper kring bl.a. Maskindirektivet, Försvarsmaktens säkerhetsarbete ”HSystsäk”, Arbetsmiljölagen, IEC61508, ISO26262 samt metoder som FMECA och FTA ser vi som positivt. Du har gärna erfarenhet av att genomföra CE-märkning av produkter eller system.

Många av våra kunder jobbar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Ditt teknikintresse och vilja att jobba med många kontaktytor gör att du kommer trivas i rollen som systemsäkerhetskonsult.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Vi tar semester i juli men återupptar rekryteringsprocessen i mitten av augusti.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!