Konsult inom teknikutvecklingsstöd signalskydd

Combitech expanderar och vi vill därför bli fler konsulter inom Signalskydd och IT-Säk i Enköping eller Stockholm. Vill du arbeta med att bidra till en ökad försvarsförmåga genom att stötta försvarssektorn med tekniskt stöd inom signalskyddsområdet? Då kan du vara den vi söker!

Din roll som konsult

För att kunna öka Sveriges försvarsförmåga ser vi på Combitech ett ökat behov av stöd inom flera områden, konsulter som kan stötta försvarssektorn inom olika teknikområden är ett av dessa. Därför behöver vi bli fler hos oss som kan stötta utvecklingsprojekten inom Signalskyddsområdet med tekniskt stöd.

I denna roll kommer du stödja våra försvarskunder i deras arbete med att utveckla och integrera nya signalskyddssystem. Dessa utgörs i huvudsak av olika typer av krypteringsutrustning eller mjukvara för skydd av tal och datakommunikation. Arbetsuppgifterna innebär att vara delaktig i framtagning av kravspecifikation, delta som tekniskt stöd i utvecklings- och integrationsprojekt samt stötta kunden vid leveranskontroller. Det kan även vara aktuellt att stötta kunden med support kring de olika signalskyddssystemen.

Combitech erbjuder spännande uppdrag tillsammans med bra förmåner och stabila anställningsvillkor. Som konsult hos oss kommer din personliga utveckling i fokus. Du erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling i form av interna och externa kurser inom både tekniska ämnen men även personlig utveckling. Vi tror på kombinationskraft och att vi är som bäst när vi tar hjälp av varandra.

Konsulter hos oss kännetecknas av god samarbetsförmåga och hög professionalism. Vi värdesätter en hög ambitionsnivå och vilja att utvecklas. Som konsult är du ambassadör för Combitech hos våra kunder, därför sätter vi stor vikt vid din sociala förmåga och personlighet.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som har en Civil- eller högskoleingenjörsexamen och har jobbat några år inom signalskyddsområdet eller med teknisk säkerhet och teknisk kravställning, alternativt att du har försvarsmaktsbakgrund och har arbetat ett antal år med försvarsmaktens olika signalskydd. En utbildning inom signalsskyddssystem är meriterande.

Kanske har du erfarenhet inom totalförsvaret och signalskyddssystem/kryptoprodukter, nyckelhantering, kryptografi, loggning, behörighetskontroll mm eller erfarenhet av att genomföra tekniska analyser och design med inriktning mot informationssäkerhet?

Har du kompetens inom nätverk och nätverkssäkerhet, datakommunikation, IPv6, routing (IP-baserade nätverk), operativsystem (unix, linux, win mm) alternativt erfarenhet av olika radiosystem såsom Blåtand, Wifi, 3,4,5G och försvarsradiosystem kan du vara den vi letar efter.

Vi tror att du även har kännedom om diverse standarder och regelverk så som FIPS, MUST KSF & assuransspårning, ISD mm. Certifieringar såsom CISSP eller liknande är meriterande.

Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift, ytterligare språkkunskaper kan vara meriterande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Som person är du en kreativ problemlösare med genuint teknikintresse som fokuserar på att leverera förstklassig service inom utsatt tid. Du är utåtriktad och har lätt för att knyta kontakter med nya människor. Du är dessutom handlingskraftig och trivs med att arbeta både i team så väl som självständigt.

  

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!