Konsult inom telekommunikation

Combitechs kommunikationskonsulter svarar för Sveriges största samlade kompetens inom området och arbetar för att trygga kommunikations- och informationsflöden så att de fungerar både i vardagen och i krislägen. Combitech gör nu en satsning inom området och vi söker därför fler konsulter som vill utmanas och utvecklas tillsammans med oss i spännande projekt inom både privat och offentlig sektor.

Din roll som Konsult inom telekommunikation

Det finns idag en allt större efterfrågan på robusta kommunikationslösningar både militärt och civilt. Combitech designar och levererar robusta kommunikationslösningar och vi hjälper våra kunder med studier kring framtidens kommunikation t.ex. inom försvarssektorn.

Med den större efterfrågan följer också ett ökat behov av att få in fler medarbetare som delar vår syn på utveckling och som vill dela med sig av sitt specialistkunnande till kunder och kollegor för att öka värdet av det vi levererar.


I den här rollen får du i första hand arbeta med Försvarsmaktens telekommunikationslösningar eller med civila telekommunikationssystem. Vi arbetar både i större leveransprojekt och i mindre uppdrag, alltid i nära samarbete med våra kunder.

Arbetet är mycket omväxlande och innefattar bland annat nätverksteknik, IT-säkerhet, scripting, webbutveckling, etc. Även framtagande av tekniska specifikationer, underhållsdokument, design, driftsättningar och verifiering av leveranser ingår i arbetet. Rollen som konsult innebär att du aktivt medverkar i utvecklingen av såväl affärer som vår verksamhet.

Resor av varierande längd ingår i tjänsten – exempelvis till kundens anläggningar eller till leverantörer.

Vad kan du tillföra?

Du har civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens samt gärna erfarenhet av systemdesign och systemarbete med inriktning på nätverksteknik och telekommunikation. Du kan ha flerårig erfarenhet inom området eller vara precis i början av din karriär.

Vidare tror vi att du har någon eller några av följande erfarenheter:

  • Nätverksteknik; Routing, Switching, Routingprotokoll, Transportprotokoll, QoS, DHCP och Multicast.
  • IT-säkerhet; Härdning av operativsystem Linux/Microsoft Server, Nätverkssäkerhet, PKI, VPN, Brandväggar
  • Scripting; Python, Bash, TCL/EEM, Powershell etc
  • Webbutveckling; Python, MySQL, LDAP, HTML

Meriterande kvalifikationer är kunskaper om VoIP, DNS, Serveradministration, Servervirtualisering, Övervakning/Management samt Telefoni

Som person är du drivande, har en förmåga att entusiasmera din omgivning och en vilja att utvecklas inom ditt specialområde. Du en social person som kan möta olika typer av människor, samt är noggrann, självständig och engagerad. Du är van att arbeta i grupp och förstår vikten av att vara en bra projektmedlem. Arbetet kräver en stor portion av personligt ansvar och du är inte är främmande för att arbeta praktiskt både på site och i labbmiljö när det krävs.

Eftersom resor ingår i tjänsten är B-körkort ett krav. Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Vi går på semester i juli och återupptar rekryteringsprocessen i augusti.

Har du frågor om tjänsten kontakta: Håkan Bygdén: 010 215 63 04

Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!