Kravanalytiker - fokus kundnytta

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som Kravanalytiker

Lockas du av att få arbeta i kunduppdrag med ansvar för att leda och samordna arbetet med framtagning av krav, kartläggning av verksamheten och ta fram kravspecifikationer utifrån genomförd verksamhetsanalys? Combitech kan i så fall erbjuda dig spännande kunduppdrag.

Som kravanalytiker arbetar du med såväl större åtaganden som kortare uppdrag inom försvarsdomänen, mot verk- och myndigheter samt mot industrin. Våra kunder är ofta aktörer med en stor samhällsviktig funktion. Våra tjänster omfattar att hjälpa kunden att få en kravmassa som de kan lita på genom en kvalitetssäkrad och strukturerad kravhantering.

Uppgifterna i rollen som kravanalytiker varierar beroende av kunduppdrag, men i huvudsak består de av att:

• Leda och samordna arbetet med framtagning av både funktionella och kvalitativa krav

• Kartlägga behov som kan finnas i verksamheten, från kunden och övriga målgrupper genom intervjuer, workshops och fältstudier m.m.

• Ta fram kravspecifikationer utifrån genomförd analys

• Arbeta med kravanalys och informationsmodellering

• Planera, leda och genomföra seminarier/workshops samt andra aktiviteter för verksamhetsanalys och kravinsamling

Vad kan du tillföra?

För den här rollen söker vi dig som har en akademisk examen eller motsvarande, samt några års erfarenhet som kravanalytiker. Du har kunskap inom process - och begreppsmodellering samt praktisk erfarenhet inom kravanalys och informationsmodellering. Vi vill att du har erfarenhet från flera av ovan nämnda områden.

Har du även certifiering inom kravhantering, erfarenhet av kravmetoder och kravverktyg och/eller erfarenhet av att arbeta iterativt är det ett extra plus.

På det personliga planet är det viktigt att du är initiativtagande och drivande med en vilja att samarbeta och prestigelöst dela med dig av din kompetens och information. Du som person präglas av att ditt arbete skall tillföra samhällsnytta och göra skillnad. Du har tydligt kundfokus, förmåga att leverera, hålla deadlines samt vara realistisk i åtaganden, tidsplaner och lösningar. En analytisk förmåga är viktig för att kunna analysera givna problemställningar och därefter strukturerat kunna redogöra för resultat och slutsatser samt ge rekommendationer. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som trivs med att hålla i presentationer, att facilitera möten och leda workshops.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!

Kontaktpersoner:
Susanne Lieberg, 036 19 47 69

Fredrik Hjort:, 0102 162 067