Nätverkstekniker med mobilradioteknikinriktning

Det går bra för Combitech och som ett led i att stärka vår tillväxt och operativa förmåga söker vi nu en nätverks- och mobilradioteknikkunnig person som anser att det roligaste man kan arbeta med är nätverksteknik och kommunikation.

Din roll som nätverkstekniker med mobilradioteknikinriktning

Ett av våra fokusområden är robust kommunikation mot både militära och publika kunder. I takt med digitaliseringen ökar antalet uppkopplade och autonoma fordon, intelligenta och automatiserade processer och andra datadrivna lösningar. För att klara detta behöver industrin tillförlitlig radiokommunikation med hög kapacitet som hanterar mobilitet, positionering och dedicerad bandbredd enligt en gemensam standard, s.k. Private Networks, inkluderande mobilsystem, frekvensutrymme samt installation och drift.

Vi använder idag vår breda kunskap inom radio- och telekommunikation för att bygga robusta civila radiosystem, då detta är en viktig del inom bl.a. Cyber Security och autonoma fordon.

Rollen som nätverkstekniker med mobilradioteknikinriktning innebär att du får arbeta med nätverk, servrar och övrig infrastruktur med allt från framtagning av systemlösningar till konfiguration och service av dessa system, dvs arbeta med en komplett plattform för en uppkopplad fabrik, gruva eller smart stad.

Då flera av våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som har minst en teknisk gymnasial utbildning med IT-inriktning, t.ex. teknikprogrammet med inriktning nätverksteknik eller en högskoleutbildning med inriktning mot nätverk. Vi tror att du i dina studier förvärvat kunskap om Cisco eller annat fabrikat av routrar, switchar och brandväggar. Innehar du relevanta certifikat är det positivt.

Vi ser att du som söker har arbetat med virtualisering, LTE och Core-arbeten inom mobiltelefoni i minst 1 år.


Grundläggande kunskap inom nätverk, switching och routing samt arbeten med olika operativsystem såsom Windows och Linux, främst på serversidan, är ett krav. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av arbete i datorhallar/datacenters.

Vi söker dig som tycker att det är utmanande att utveckla mobil kommunikation. Som person är du drivande, har en förmåga att entusiasmera din omgivning och en vilja att utvecklas inom ditt specialområde. Du en social person som kan möta olika typer av människor, samt är noggrann, självständig och engagerad.


Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!