Projektorienterad lösningsarkitekt

Letar du efter en trygg arbetsgivare och en tjänst som låter dig använda dina färdigheter inom analys och design av IT-arkitektur? Söker du en innovativ miljö som låter dig förstärka just dina styrkor? Om ja…

Välkommen till Combitech!

Din roll i som lösningsarkitekt

I din roll som lösningsarkitekt är du delaktig i arbete vid systemimplementationsprojekt men även vid annan utveckling av komplexa system - från ax till limpa. Arbetet kommer att genomföras i projektform på uppdrag hos våra kunder. Vid sidan av kunduppdrag finns det även utrymme för dig att påverka vår egen arbetsmetodik och strategi. Vi uppmanar till djärvt nytänkande, såväl inom som utanför kunduppdragen!

Övergripande utgörs arbetet av att analysera och översätta en verksamhets behovsbild till planer och design av teknisk arkitektur. Vi söker dig som kan fungera som en brygga mellan verksamheten och den informationsteknologi som tillämpas för att uppfylla en verksamhets målsättningar. Därför förstår du dig på enskilda IT-lösningar och hur dessa samverkar med andra lösningar. Du ser helhetsbilden. Då en viktig del av arbetet är att analysera krav för att därefter omsätta dessa till specifikationer för informationsteknologiska lösningar, ser vi att du är en fena på kravhantering.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig med minst fyra års erfarenhet från systemimplementationsprojekt. Din erfarenhet omfattar med fördel övergripande arbete med IT-arkitektur, IT-projektledning eller systemutveckling. Konkreta exempel kan vara erfarenhet från mjukvaruutveckling, konfiguration och anpassning av affärssystem, ledningssystem eller andra relaterade systemintegrationsprojekt. Du har en akademisk examen vars inriktning kan kategoriseras inom informationsteknologi; exempelvis en ingenjörsinriktad utbildning, data- och systemvetenskap eller annan jämförbar inriktning.


Dina kunskaper genomsyras av god teknisk förståelse kombinerat med relaterat modelleringsarbete; du kommer att bearbeta modeller som avser verksamhetsarkitektur för att omsätta dessa till tekniska lösningar. Dina hårda färdigheter kan avse processmodellering, systemmodellering, informationsmodellering, upprättande av integrationsstrategier samt kostnads- och effektivitetsbedömningar. Förståelse för IT- och informationssäkerhet är meriterande. Många av våra uppdrag omfattas av försvarssekretess därmed krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Rollen som lösningsarkitekt kräver att du tycker om att interagera med andra människor, samtidigt är du bekväm med att peka ut riktningen med hela handen; förmågan att leda andra är viktig. En annan viktig egenskap är att du bör ha förmågan att byta abstraktionsnivå mellan teknik och organisation; du bör ha ett holistiskt och tvärfunktionellt angreppssätt i ditt arbete.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!