Radioingenjör/systemingenjör med radiokompetens

Combitechs kommunikationskonsulter svarar för Sveriges största samlade kompetens inom området och arbetar för att trygga kommunikations- och informationsflöden så att de fungerar både i vardagen och i krislägen. Combitech gör nu en satsning inom området och vi söker därför fler konsulter som vill utmanas och utvecklas tillsammans med oss i spännande projekt inom både privat och offentlig sektor.

Din roll som radioingenjör

Det finns idag en allt större efterfrågan på robusta kommunikationslösningar både militärt och civilt. Combitech designar och levererar robusta kommunikationslösningar och vi hjälper våra kunder med studier kring framtidens kommunikation t.ex. inom försvarssektorn.

Med den större efterfrågan följer också ett ökat behov av att få in fler medarbetare som delar vår syn på utvecklingen och som med sitt specialistkunnande vill dela med sig till kunder och kollegor för att öka värdet av det vi levererar.


I den här rollen får du i förta hand arbeta med försvarets radiokommunikationslösningar eller med civila radiokommunikationssystem. Vi arbetar både i större leveransprojekt och i mindre uppdrag, alltid i nära samarbete med våra kunder.

Arbetet är mycket omväxlande och omfattar allt från framtagande av tekniska specifikationer, underhållsdokument och radiosystemdesign, arbete med vågutbredning, antennteknik och radio- och satellitkommunikation till driftsättningar och verifiering av leveranser.  Rollen som konsult innebär även att du aktivt medverkar i utvecklingen av såväl affärer som vår verksamhet. Resor av varierande längd ingår i tjänsten – exempelvis till kundens anläggningar eller till leverantörer för leveranskontroll.

Vad kan du tillföra?

Du har civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens med erfarenhet av systemdesign och systemarbete med inriktning på radiosystem.

Vidare tror vi att du har någon eller några av följande erfarenheter; erfarenhet av försvarsmaktens radiosystem inom mark-, armé- flyg- eller marinområdet, erfarenhet av signalbehandling, modulation och kodning eller erfarenhet kring civila radiosystem såsom TETRA/RAKEL, 4G mm. Kanske har du en bakgrund från el- och elektronikkonstruktion? Framförallt tror vi att du har ett genuint professionellt intresse för framtidens mjukvarubaserade radiokommunikationslösningar.

Som person är du drivande, har en förmåga att entusiasmera din omgivning och en vilja att utvecklas inom ditt specialområde. Du en social person som kan möta olika typer av människor, samt är noggrann, självständig och engagerad.

Arbetet kräver en stor portion av personligt ansvar och vi ser att du inte är främmande för att arbeta praktiskt både på site och i labbmiljö när det krävs.

Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande, med ett kortare uppehåll över julledigheten. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!