Systemingenjör

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som systemingenjör

I rollen som systemingenjör kommer du arbeta med systemtekniska frågor på hög nivå, delta i arkitekturframtagning, kravnedbrytning och verifieringsplanering. I rollen som systemingenjör är du med och formar produkten som helhet och jobbar med allt från kravfångst till utveckling till färdig produkt. Den produkt som utvecklas kan vara en komplett produkt eller ett delsystem som ingår i den övergripande produkten. För att behärska denna roll så måste du ha insikt i ett antal olika teknikområden såsom exempelvis mekanik, elektronik, mjukvara och hydraulik.

I din roll kommer du alltså medverka att bygga upp en produkt där alla ovanstående teknikområden ingår. Du ska ha kunskap att från övergripande produktkrav kunna bryta ner dessa till realiserbara krav på de i produkten ingående delsystemen.

Framöver ser vi gärna att du vill axla en roll som systemledare eller teknisk projektledare.

Vad kan du tillföra?

Du som söker bör ha en relevant högskole-/civilingenjörsutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du bör ha minst 5 års arbetserfarenhet efter examen och det är meriterande om du har erfarenhet från likande roller.

Som person är du noggrann, strukturerar och nyfiken av att anta nya utmaningar. Vi tror att du har en relationsskapande personlighet och en stark initiativförmåga. Du motiveras av att arbeta i team med andra. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en inre drivkraft av att vilja utvecklas.

Du besitter ett holistiskt och tvärtfunktionellt sätt att tänka. Du har en förståelse för vad ett system är och du förstår hur systemet fungerar relativt andra system och inser även dess begränsningar. Du har erfarenhet från produktutveckling och deltagit i projektets olika delar, allt från koncept till färdig produkt. Vi ser gärna att du haft ansvar för den tekniska utvecklingen i ett eller flera projekt.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!