Systemsäkerhetsanalytiker

Är du nyligen eller till sommaren nyutexaminerad ingenjör, kanske inom industriell ekonomi, och vill arbeta med att utveckla säkra komplexa system och produkter? Då kan detta vara en tjänst för dig!

På Combitech finns en stor kompetens och erfarenhet inom systemsäkerhet och utveckling av säkerhetskritiska system. Vi har under lång tid utfört analyser inom områdena system- och flygsäkerhet inom olika branscher såsom försvar, myndigheter och industri.

Din roll i Combitech

Som systemsäkerhetskonsult har du en viktig roll i att bidra till att de människor som jobbar i Sveriges försvarsmakt har en säker arbetsmiljö, och att luftrums- och sjöövervakningen av Sverige är säker. Du kommer jobba med teknik i framkant, med säkerhetsbevisning som påvisar att tekniska system är säkra och blir godkända för användning

Som systemsäkerhetsanalytiker/-konsult blir du en del av den organisation som utvecklar komplexa system och produkter. Det handlar om en bred flora av system som du kan komma att arbeta med, såsom exempelvis undervattensfarkoster eller flygplan.

Du kommer arbeta med att sätta dig in i det aktuella systemets konstruktion och användning, och genom analys och kravställning av hårdvara och/eller programvara utvärdera och minimera de potentiella risker som systemet kan medföra. Detta för att säkerställa att det färdiga systemet är säkert för användaren och dess omgivning, och inte orsakar oavsiktlig skada på person, egendom eller yttre miljö. Du dokumenterar de analyser och utvärderingar som genomförs i rapporter som slutligen ska ligga till grund för ett systemsäkerhetsbeslut som deklarerar att systemet är tillfredställande säkert för att tas i drift.

Det första steget blir att du intern utbildas i hur dessa analyser görs, parallellt som du får mindre uppgifter att lösa tillsammans med mer erfarna konsulter

 

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som är högskole-/civilingenjör gärna inom industriell ekonomi med ett stort tekniskt intresse och en god förmåga att snabbt sätta dig in i och förstå system och dess uppbyggnad. Du talar och skriver flytande svenska och då många av företagets kunder arbetar i en internationell miljö är det även viktigt att du behärskar engelska i tal och skrift.

Som person är du drivande och villig att ta eget ansvar. Då du hanterar en stor mängd information är det viktigt att du är strukturerad och analytisk. För att trivas i konsultrollen bör du ha en god social kompetens och ha förmågan att anpassa dig utifrån den givna situationen.

För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter att växa i sin roll. Du kommer att arbeta i ett erfaret team där det finns mycket att lära. Så ta chansen att redan idag söka till tjänsten som systemsäkerhetsanalytiker/-ingenjör eller tipsa om en vän!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!