Systemsäkerhetskonsult

På Combitech finns en stor kompetens och erfarenhet inom systemsäkerhet och utveckling av säkerhetskritiska system. Enheten Safety som idag består av drygt 20 konsulter har under lång tid utfört analyser inom områdena system- och flygsäkerhet, inom olika branscher såsom försvar, myndigheter och industri. Vi har ramavtal med FMV, Saab och en mängd andra stora företag. Vi arbetar med många olika typer av spännande system, allt från ubåtar, ytfartyg och stridsflygplan, till lednings-, vapen- och fordonssystem. Alltid med fokus på att säkerställa säkra designlösningar.
 

Din roll som Systemsäkerhetskonsult

Som systemsäkerhetskonsult har du en viktig roll i säkerhetsbevisningen för att ett tekniskt system ska bli godkänt för användning. Du stödjer uppdragsgivaren i utformningen, planeringen och genomförandet av systemsäkerhetsarbetet. Det innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker, i syfte att förebygga potentiella olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö (inte att förväxla med informationssäkerhet/IT-säkerhet). Analyserna innefattar systemets hela livscykel med dess hårdvara, programvara och interaktion med användaren och andra externa system.

I uppdrag inom system- och flygsäkerhetsområdet kommer du att genomföra analyser för olika typer av system såsom luftburna system, undervattenssystem, robotsystem och flygtrafikledningssystem. Du kommer bidra till att säkerställa att systemen/utrustningen uppfyller ställda krav och att system-/flygsäkerheten kontinuerligt förbättras. Analyserna genomförs i nära samarbete med utvecklare och användare omfattande både maskin- och programvaruanalyser. Du kommer att vara delaktig i hela processen från utvecklingen av ett system till det att systemet blir godkänt för användning


Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor samtidigt som uppgifterna och de system vi jobbar med är riktigt spännande. Vår enhet tillhandahåller kurser inom bl.a. systemsäkerhet, så du har även möjlighet att vara kursledare i någon av dessa.

Vad kan du tillföra?

Du är förmodligen högskole-/civilingenjör eller systemvetare/systemutvecklare, och har erfarenhet av att arbeta med säkerhetsanalyser. Vi ser gärna att du har kunskaper kring Försvarsmaktens H Systsäk, MIL-STD-882, IEC61508, ISO26262, EUROCONTROL SAM (Safety Assessment Methodology) samt metoder såsom FMECA och FTA. Då många av våra kunder jobbar i en internationell miljö är det viktigt att du, utöver svenska, även behärskar engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har ett djupt intresse för teknik och ett stort nätverk. Även om vi i första hand söker erfarna kandidater, är du som kommer direkt från högskola/universitet också välkommen att söka.


Eftersom du kommer att arbeta självständigt och i nära samarbete med kunden är det viktigt att du är drivande, utåtriktad och villig att ta ansvar. Du har en positiv grundsyn, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera, och uttrycker dig väl i tal och skrift. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en inre drivkraft av att vilja utvecklas.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!