Tekniker till vårt CE/RÖS Lab

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som tekniker

Vi behöver förstärkning av en Tekniker till vårt CE/RÖS Lab i Växjö. På labbet arbetar vi i ett specialområde inom signalmiljö för att säkerställa informationssäkerhet på elektronisk utrustning.

RÖS står för Röjande Signaler, och innebär att signaler från elektronisk utrusning oavsiktligt kan avge sekretessklassad information. Vår uppgift är att testa och verifiera RÖS-egenskaperna av elektronisk utrustning som hanterar sekretessklassad information. Testerna genomför vi i vårt anpassade mät-laboratorium. Våra kunder är producenter av specialbyggd utrusning där slutkunden har höga krav på sekretess. Vi jobbar även direkt mot Försvarets materielverk, Försvarsmakten och övriga myndigheter.

Din roll blir initialt att hjälpa till och stötta vid enklare rutinmätningar, men även att delta som kontrollant vid leveranskontroller av exempelvis datorer. Kontrollerna sker på plats hos producenterna. Efter en tid inom teknikområdet då erfarenheten ökat, ökar även möjlighet till mer ansvar inom olika projekt.

Arbetet sker i huvudsak på vårt kontor i Växjö, men tjänsten innebär en hel del resor.

Vad kan du tillföra?

Vi söker dig som har en teknisk gymnasial utbildning eller motsvarande. Vi är öppna för både seniora och juniora profiler men det är meriterande om du har kunskap inom uppkoppling av kommunikationssystem, mätteknik, radiokommunikation och antenner eller erfarenhet av reparationer av elektronisk utrustning.

Har du dessutom erfarenhet att jobba i kundprojekt samt ett brinnande intresse för IT-säkerhet är det ett stort plus. För att trivas i rollen som tekniker krävs att du är lugn och metodisk och med gott ordningssinne. Då mycket av ditt arbete kommer att ske i team är det viktigt att du är samarbetsvillig, samtidigt som du självständigt kan ta ansvar för en leverans. Du kan behålla lugnet då det ibland är mycket att göra samtidigt som du förstår vikten av att vara noggrann och leverera i tid.


Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!