Teknikinformatör - med inriktning på försvaret och försvarsindustrin

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som teknikinformatör

Nu letar vi efter fler personer att bli en del av vår grupp med teknikinformatörer som jobbar i våra långsiktiga uppdrag i försvaret och försvarsindustrin. Vi har uppdrag både för den mer erfarne teknikinformatören och för den som har passande kompetens, men kanske inte arbetat som teknikinformatör tidigare.

Teknikinformatören är länken mellan utvecklare och konstruktörer av en produkt eller tjänst samt användarna av den samma. Rollen som teknikinformatör inom detta område innebär bl. a nyutveckling samt uppdatering/komplettering av den information som behövs för att stödja marina, luftburna eller markbundna produkter genom hela livscykeln. Det kan vara allt från personlig utrustning till komplexa stridsledningssystem.

Som teknikinformatör samlar du in information och data för att sammanställa detta på ett tydligt och strukturerat sätt. Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt, men din roll kräver mycket kontakt med sakkunniga hos uppdragsgivaren för att ta emot, söka och/eller verifiera den information som ska bearbetas. Ofta skrivs informationen i XML/SGML-baserad produktionsmiljö där slutprodukten kan vara tryckt eller i digital form som kan visas via t ex surfplatta, mobil eller webblösning. Exempel på slutprodukter är systembeskrivningar, användarinstruktioner, underhållsdokumentation, materialspecifikationer, reservdelskataloger samt utbildningsmaterial.

Vad kan du tillföra?

Vi vill att du är nyfiken på det tekniska och vill förstå hur saker och ting fungerar. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete utifrån givna förutsättningar samt är intresserad av att förklara komplexa system och produkter på ett tydligt sätt.

Det är meriterande om du har du erfarenhet av SGML/XML-baserad strukturerad teknisk dokumentation samt kan hantera Adobe FrameMaker, Adobe Illustrator, Adobe InDesign och Adobe Photoshop. Det är även förtjänstfullt om du har erfarenhet av indatering och registervård i systemen GOF, PDR och/eller LIFT samt PMF.

Du kan ha en militär bakgrund och/eller erfarenhet eller utbildning inom elektronik, maskin, mekanik, system eller liknande. Kanske har du utbildat dig till, eller arbetat som, just teknikinformatör eller informationsingenjör?

Du har god språklig förmåga och behärskar svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift. Då uppdragen ofta omges av försvarssekretess behöver du genomgå och godkännas i en prövning av myndighet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!