Teknikinformatör - jobba med att dokumentera senaste tekniken

Vad roligt att du är intresserad av hur det är att arbeta med att dokumentera teknik! Vi behöver nämligen bli fler teknikinformatörer både för uppdrag hos våra kunder och för inhouseuppdrag. Det finns möjligheter både för den mer erfarne Teknikinformatören/Informationsingenjören och för den som har en teknisk bakgrund och vill prova på något nytt.

Din roll som Teknikinformatör/Informationsingenjör

Hos oss på Combitech ges du möjlighet att producera teknisk information för flera stora företag inom både försvar, försvarsindustri och industri.

Som teknikinformatör har du mycket kontakt med andra personer, ofta från olika delar av företagen, för att ta emot, söka och/eller verifiera den information som ska bearbetas. Du fungerar som en länk mellan de som utvecklar och konstruerar produkten och användarna.

Du samlar information och data för att sammanställa detta på ett tydligt och strukturerat sätt. Slutprodukten kan tex. vara tryckta instruktioner, digitala lösningar för visning på surfplatta/mobil eller en webblösning.

Exempel på användningsområden är monteringsanvisningar, systembeskrivningar, användarinstruktioner, underhållsinstruktioner och reservdelskataloger.

Vad kan du tillföra?

För att bli en bra teknikinformatör behövs ett stort intresse av att sätta sig in i och förstå tekniska produkter och system för att kunna beskriva dem på ett målgruppsanpassat sätt. Du ska också ha god språklig förmåga och behärska svenska och engelska utmärkt i både tal och skrift.

Exempel på kompetens som kan vara bra att ha med sig

  • Utbildning eller arbete med elektronik, maskin, mekanik, system eller liknande
  • Erfarenhet från arbete inom försvarssektorn
  • Utbildning till kognitionsvetare eller annan utbildning i teknik/informationsspåret
  • Standarder som S1000d, DITA
  • Erfarenhet av XML, CMS

Börja med att skicka in en kort beskrivning av dig själv, din bakgrund och dina tankar om framtiden. Vi ser fram emot din ansökan!

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!