Combitech tecknar ramavtal med Scania inom R&D

Lastbils- och busstillverkaren Scania har utsett Combitech till ny preferred supplier av konsulttjänster inom R&D.

Avtalet rör alla delar av utvecklingsarbetet hos Scania, och innefattar bland annat kompetenser som hållfasthetsberäkning, konstruktion, inbyggda system, produktionsutveckling och teknisk dokumentation. Combitech får därmed status som preferred supplier, tillsammans med ett fåtal andra företag. 

Combitech har skrivit avtalet tillsammans med dotterbolaget Tikab, med lång erfarenhet av att arbeta med Scania inom teknisk dokumentation. Combitech har stor erfarenhet inom flyg och fordon, vilket var betydelsefullt i upphandlingen. Tillsammans blir företagen en heltäckande leverantör inom utveckling och dokumentation.

– Combitech har spetskompetens inom områden som autonoma fordon, Active Safety, infotainment och effektiv produktutveckling. Som ny leverantör till Scania ser vi fram emot att utveckla vårt samarbete inom många områden. Avtalet är viktigt för vår satsning inom fordon och innebär även att vi behöver nyrekrytera i Stockholmsregionen, säger Fredrik Tengel, Key Account Manager på Combitech.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Charlotte Magnusson, informationschef, Combitech
Tel: 0734-184 143, E-post: charlotte.magnusson@combitech.se

Om Combitech
Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med  nära 1900 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. Företaget är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB. Läs mer på www.combitech.se