Combitech uppmärksammar europeisk säkerhetsmånad

I oktober organiseras för fjärde året i rad European Cyber Security Month, ett initiativ från EU:s informationssäkerhetsmyndighet ENISA i syfte att öka medvetenheten kring cybersäkerhet. Combitech stöttar initiativet genom flera seminarier, bland annat med koncernsäkerhetscheferna från Saab och Ericsson.

- Cyberhoten berör både företag, myndigheter och privatpersoner och utvecklingen går i snabbt takt. Därför är tanken med en europeisk säkerhetsmånad utmärkt och något som behövs för att gemensamt öka medvetenheten. Som Nordens ledande konsultbolag inom Cyber Security är det naturligt att Combitech stöttar initiativet, säger Pernilla Rönn, affärsområdeschef Cyber Security på Combitech.

Combitech arrangerar under oktober ett antal kostnadsfria seminarier

21 oktober, Stockholm: Cyber Security - en lönsam investering!

Två av industrisveriges mest inflytelserika säkerhetschefer – Johan Nykvist på Saab och Per Gunnarsson på Ericsson – berättar hur de skapar en säkerhetsmedveten organisation. Seminariet avslutas med en paneldiskussion där även Marcus Nohlberg, säkerhetsforskare vid Högskolan i Skövde, och Pernilla Rönn, affärsområdeschef Cyber Security på Combitech, deltar.

13 oktober, Stockholm: Vad innebär nya AML? EU:s fjärde penningtvättsdirektiv

Penningtvätt är ett fokusområde i både Sverige och Europa. I våras beslutades det fjärde penningtvättsdirektivet – vad innebär detta i praktiken? Fredrik Van Kesbeeck Andersson på Finansdepartementet, David Häger på Combitech, Magnus Lunner på ATG och Julian Midwinter på IBM delar med sig av sin expertis.

13 oktober, Linköping: Tekniktisdag Mjärdevi – Informationssäkerhet i en uppkopplad värld

Combitechs Cyber Security-experter Tina Lindgren och Hans Danielsson ger en inblick i trenderna på säkerhetsområdet och konkreta tips på hur företag kan väva in säkerhetstänkandet tidigt i utvecklingsprocessen av en produkt eller en IoT-lösning. 

Combitech deltar även i andra aktiviteter under säkerhetsmånaden

19 oktober, Stockholm: Combitech på IBM Business Connect

Combitech deltar som sponsor och partner för att prata om Cyber Security.

22 oktober, Göteborg: Lindholmen Software Development Day

Ulf Corneliusson på Combitech håller ett föredrag på temat "Cyber Security in a connected world".

Läs mer om European Cyber Security Month.