Combitech letar talanger med ett lite nytt grepp

Har du sett vår rekryteringskampanj, där vi vill knyta till oss fler ingenjörer i Stockholmsområdet? Kanske har du försökt lösa vår "kluring"? Combitech vill växa inom fordonsindustrin och letar nu talanger till spännande uppdrag.

Combitech genomför sedan några veckor tillbaka en kampanj i Stockholmsområdet för att hitta nya medarbetare till vår fordonssatsning, med bakgrund av att vi är preferred supplier till lastbils- och busstillverkaren Scania. Kampanjen vänder sig till ingenjörer, främst mekanik- och mjukvaruingenjörer.

I kampanjen lyfter vi frågan kring vad som kännetecknar en bra arbetsgivare, ett bra ledarskap och ett bra arbetsklimat. Kampanjen består av fysiska möten och kommunikation på sociala medier.

- Vi vill få de vi möter eller når digitalt att reflektera över sin egen arbetssituation och vad som är ett bra jobb. Kampanjen är vårt sätt att förmedla de värden Combitech står för, som till exempel att vi vill ha en långsiktig relation med våra medarbetare där vi satsar på varandra. Våra anställda måste ha viljan att utveckla både sig själva och den verksamhet man arbetar i, säger Fredrik Tengel, Key Account Manager på Combitech.

En installation som väcker tankar

Steg ett i kampanjen var en installation som pågick mellan den 18 till 21 april, vid utvalda tider, på pendelstationerna i Södertälje. I tre steg visualiserades frågan kring vad som är ett bra jobb. Vid en station fick den intresserade reflektera över följande två påståenden -  "Jobbet går alltid först" mot "Ditt sjuka barn går först". Andra frågor som lyftes var satsningen på kompetensutveckling och anställningstrygghet. I slutet av installationen mötes personerna av chefer som bar tröjor med budskapet "Lite bättre chef". Katarina Krauss var en av de chefer som medverkade.

- Det är ett annorlunda grepp med installationen och den väckte uppmärksamhet. Många vi träffade var stressade men det gick inte att missa den orange färgen som lyste. Jag fick till några bra samtal men den stora vinsten ligger i att vi kommunicerar de värden Combitech står för. De är viktiga att synliggöra, berättar Katarina Krauss, resultatenhetschef på Combitech.

Hjälp oss dela "kluringen"

För att aktivera dem vi mötte, och även nå dem som inte hann titta på installationen, delades en "kluring" ut. Kluringen har också delats på Combitechs Facebook-sida och LinkedIn-sida. Den innehåller en programmeringsuppgift. Gå gärna in och se om du kan knäcka koden och se vad lösningen leder till. Du får gärna sprida kluringen vidare till kollegor, vänner och bekanta som du tror kan vara intresserade av att lösa den.

Ansökningar börjar komma in

Mekanikutvecklare, beräkningsingenjörer, projektledare inom produktutveckling, mjukvaruingenjörer och informationsingenjörer är de kompetens vi främst letar efter. Du hittar tjänsterna på sidan "Redefine future transportation", som finns här på webbplatsen. (Ansökningstiden har gått ut och sidan är avpublicerad. Om du vill komma i kontakt med oss se kontaktuppgifter till Fredrik Tengel).

- Kampanjen är ett sätt att få uppleva Combitech och nästan få känna på våra mjuka värden. Ta chansen att arbeta i spännande uppdrag och autonomiprojekt. Combitech växer inom flera teknikområden och du kommer garanterat se mer av oss, säger David Skyborn, marknadschef på Combitech.

Mer information och länkar

Sociala medier och webb

Länk till Combitechs Facebook-sida
Länk till Combitechs LinkedIn-sida
Länk till webbsida med information - "Redefine future transportation" (Ansökningstiden har gått ut och sidan är avpublicerad. Om du vill komma i kontakt med oss se kontaktuppgifter till Fredrik Tengel).

Kontaktpersoner

Fredrik Tengel, Key Account Manager på Combitech (se kontaktkort)

Charlotte Magnusson, kommunikationschef (se kontaktkort)

Charlotte Haegermark, kommunikatör som ansvarat för kampanjen (se kontaktkort)

Om avtalet med Scania

I början av året tecknade lastbils- och busstillverkaren Scania ett ramavtal med Combitech. Avtalet rör alla delar av utvecklingsarbetet hos Scania och innefattar bland annat kompetenser som hållfasthetsberäkning, konstruktion, inbyggda system, produktionsutveckling och teknisk dokumentation. Combitech är preferred supplier tillsammans med ett fåtal andra företag. Läs pressmeddelandet.

 

Bilder: Peter Karlsson, Svarteld
Skribent: Anna Sigurdsson Schedin, Combitech