Telenor Cyberdefence förvärvar Combitechs verksamhet i Norge

5 juli 2024

Combitech fokuserar verksamheten till Sverige och Finland för att möta ett växande behov inom försvarsområdet och industrisegmentet. Som en konsekvens av den nya strategiska inriktningen förvärvas den norska verksamheten, Combitech AS, av Telenor Cyberdefence.


Combitech AS har lång erfarenhet av att driva komplexa cybersäkerhetsprogram samt erbjuder rådgivning för att möta regulatoriska krav till den norska marknaden. Bolaget blev en del av Combitech 2017, då med namnet Watchcom Security Group. Det som byggts upp i Combitech AS ser Combitech har större potential i ett företag med annat strategiskt fokus.


Combitech fortsätter samtidigt utveckla sina tjänster inom cybersäkerhetsområdet både i Sverige och Finland för att möte kunders behov i ett alltmer komplext säkerhetsläge. Över 1000 medarbetare arbetar idag i hela kedjan från säker utveckling via managerade säkerhetstjänster till regelefterlevnad för att öka samhällets motståndskraft och vi ser ett omfattande rekryteringsbehov framåt.


– Med de starka värde som har skapats i den norska verksamheten ser vi att affären kommer ha ännu bättre förutsättningar hos en annan ägare medan Combitechs huvudfokus riktas mot Sverige och Finland, kommenterar Sebastian Carlsson, Vice Vd Combitech och Head of Division Cyber security.


Combitech AS blir en del av Telenors nybildade bolag Telenor Cyberdefence och kommer i och med detta under tredje kvartalet även byta namn.

– Vi är övertygade om att detta blir bra för såväl kunder som medarbetare och kommer med glädje följa deras resa framåt, fortsätter Carlsson. 


Transaktionen innebär att ett 20-tal Combitech AS-anställda i Oslo berörs. Verksamheten övergick till Telenor Cyberdefence den 4 juli. 

Sebastian Carlsson

Deputy CEO and Head of Cybersecurity

sebastian.carlsson@combitech.com